8 жовтня 2024, 13:34, Торгівля

Польські аграрії погрожують до кінця року заблокувати пункт пропуску на українському кордоні

Польські фермери анонсували можливу акцію протесту з блокуванням руху вантажівок перед пунктом пропуску «Медика – Шегині» з 8 жовтня до 31 грудня 2024 року. Про це повідомили в Держмитслужбі з посиланням на інформацію польської сторони.

Оформлення транспортних засобів наразі здійснюється у звичайному режимі. Слід зазначити, що у червні Держприкордонслужба також попередила про можливе блокування руху польськими фермерами пункту пропуску «Шегині-Медика».

Раніше польські протестувальники заблокували пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» для вантажівок, що прямують з України. Ці протести польських фермерів на кордоні з Україною є частиною загальноєвропейської акції проти політики «зеленого курсу» в Євросоюзу. Вони пов’язані з виборами до Європарламенту до фермерів. Під час минулих протестів частина польських фермерів демонструвала проросійські настрої.

«За інформацією від польської сторони, місцеві фермери анонсували можливу акцію протесту у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Медика — Шегині» з 8 жовтня по 31 грудня 2024 року. У разі початку страйку та подальших змін ситуації інформуватимемо вас додатково», — зазначили в Держмитслужбі.

Як писав AgroPolit.com, Україна та ЄС обговорюють спільний контроль на кордонах. Також в Україні планують оцифрувати 17 сервісів Держпродспоживслужби.

в