8 жовтня 2024, 11:03, Держпідтримка

В Україні можна отримати до 21 тис. грн на дрова

Українці зможуть отримати 16 тис. грн на купівлю дров, завдяки продовженню експериментального проєкту, спрямованого на допомогу громадянам в опалювальний сезон. Про це повідомляє УНІАН.

Кабмін запустив цей проєкт у 2023 році, щоб забезпечити дровами тих українців, у яких немає можливості використовувати газове опалення. 30 серпня його продовжили на опалювальний сезон 2024-2025 років.

Максимальна сума, яку можна отримати на купівлю твердого палива, на одну сім'ю становить 16234 грн на рік, а для окремих категорій така виплата може становити до 21 тис. грн. Допомога надається один раз на рік.

Отримати гроші на дрова можуть українці, які використовують тверде паливо для опалення. Допомогу можуть отримати люди, які проживають у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Херсонській, Луганській, Запорізькій, Чернігівській та Миколаївській областях.

Насамперед гроші виплачуються українцям, які проживають у 10-кілометровій зоні від кордону з рф або лінії фронту. Саме для них передбачена виплата в розмірі 21 тис. грн.

Щоб оформити допомогу необхідно:

  • звернутися до місцевого органу соцзахисту;
  • подати заяву на отримання субсидії на дрова;
  • надати декларацію про доходи за попередній рік.

Як писав AgroPolit.com, в Україні з другої спроби звільнили голову ФДМУ. Також українські чорноземи знаходяться під контролем олігархів

в