7 жовтня 2024, 18:00, Фінанси

В Україні діють нові правила бронювання: частина чоловіків втратили право на відстрочку

У жовтні 2024 року в Україні набули чинності нові правила бронювання військовозобов’язаних і чоловіки, які не оновили свої військово-облікові дані, більше не зможуть отримати бронювання від мобілізації. Про це свідчить постанова №1125 Кабінету Міністрів

Це стосується і тих, хто перебуває у розшуку або не стоїть на військовому обліку. Для отримання бронювання працівник повинен відповідати кільком критеріям. Зокрема, необхідно перебувати на військовому обліку, мати актуальний військово-обліковий документ, а також уточнити свої дані до 16 липня 2024 року.

Військовозобов’язаний не повинен перебувати у розшуку, інформація про який відображається у відповідних базах даних, доступних для Нацполіції.

Чоловіки, які не виконали свої обов’язки, зокрема ігнорували повістки або направлення на медичну комісію, можуть бути оголошені в розшук. Це також стосується тих, хто не виконав вимоги роботодавця щодо виклику до територіального центру комплектування.

Підприємства більше не можуть бронювати працівників, які не дотримуються правил військового обліку. У разі позитивної перевірки, автоматичне бронювання військовозобов’язаного на строк дії відстрочки здійснюється без додаткових дій, за умови, що він оновив свої дані.

Як писав AgroPolit.com, в Україні вже ухвалили рішення про економічне бронювання. Також Україна від економічного бронювання планує отримати 100 млрд грн.

в