8 жовтня 2024, 08:30, Держпідтримка

В Україні аграрії більше не можуть отримати безкоштовні рукави для зберігання зерна

Українські аграрії з прифронтових територій подали 2550 заявок на отримання рукавів для зберігання зерна. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

У Державному аграрному реєстрі завершили прийом заявок на отримання засобів тимчасового зберігання зерна – рукавів – місткістю 200. Усього від українських аграріїв з прифронтових територій надійшло 2550 заявок. 

Міністр підкреслив, що рукави призначені для аграріїв, які обробляють від 50 до 10 тис. га землі в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Найбільше заявок подали аграрії з Миколаївщини — 546. За ними слідують Харківська область – 409 заявок та Дніпропетровська область — 401 заявка. Віталій Коваль зауважив, що Мінагрополітики продовжує взаємодію із міжнародними партнерами для підтримки аграріїв.

Одне із головних завдань Мінагрополітики – допомога аграріям прифронтових територій. Вони в складних обставинах уже третій рік засівають і збирають урожай та потребують підтримки зі зберіганням врожаю, адже ворог зруйнував їхню інфраструктуру», — наголосив Віталій Коваль.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, в яких регіонах України засіяли найбільше озимих культур. Також стало відомо, як взяти участь в аукціонах Земельного банку.

в