Вчора, 13:30 Торгівля

Румунія планує заборонити імпорт яєць і м’яса птиці з України

В Румунії на прохання місцевих виробників вирішили звернутися до Єврокомісії з проханням заборонити ввезення продукції птахівництва з України. Про це заявив міністр сільського господарства Румунії Флорін Барбу, пише «Європейська правда».

Барбу вже підтримав пропозицію Болгарії на засіданні Ради Євросоюзу 23 вересня 2024 року заборонити імпорт яєць з України і звернувся до Єврокомісії з проханням захистити європейських фермерів від демпінгових цін, які практикує Україна.

Міністр додав, що Бухарест очікує швидких рішень від Брюсселя, але в разі необхідності готовий застосувати механізм ліцензування імпорту, який вже успішно діє у випадку імпорту зернових, цукру та борошна.

Слід зазначити, що Євросоюз зняв обмеження на імпорт агропродукції з України після початку повномасштабної війни рф проти України. Під час останнього продовження договору навесні 2024 року Євросоюз створив механізм запобіжників для обмеження вільної торгівлі, якщо вона загрожує європейським виробникам.

Існує необхідність втручання Єврокомісії щодо українського імпорту яєць та м'яса птиці, враховуючи, що наші фермери підпорядковуються певним умовам щодо птахівництва, які тягнуть за собою набагато вищі витрати, ніж у фермерів за межами Євросоюзу», – зазначив Флорін Барбу.

Як писав AgroPolit.comУкраїна та ЄС обговорюють спільний контроль на кордонах. Також стало відомо, як українським військовим вдається захищати зерновий коридор.

в