2 жовтня 2024, 16:01, Фінанси

Ми бачимо корупцію в ТЦК та ВЛК: міністр фінансів поскаржився на непрозорість бронювання в Україні

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що мільйон чоловіків в Україні забронювали, але можна було б добитися кращих результатів від бронювання, якби воно проходило прозоро. Про це повідомляє SUD.UA.

Міністр наголосив на необхідності введення прозорих критеріїв бронювання. Марченко заявив, що військових неможна переконати в доцільності економічного бронювання, оскільки вони заявляють, що теж готові купити собі відпочинок за 35 тис. грн.

Посадовець назвав очевидною корупцію в ВЛК, ТЦК та на кордоні. За словами експертів, «економічне бронювання» в Україні вже давно існує, але його критерії є нечіткими. За критерієм «важливого значення для потреб територіальної громади» можуть забронюватися різні підприємства.

Бронювання, воно у нас є. Мільйон чоловіків заброньовано. Тому якби це був дійсно прозорий спосіб, коли ти платиш податки, реєструєшся, і це тобі дозволяє як мінімум бути гарантованим, що тебе не спіймають, відразу не запакують і не відправлять кудись без твого відома, було б краще. Дискусія непроста, тому що має поєднуватись з планами мобілізації, з розумінням того, що там відбувається, які є потреби, і чи вони повністю закриті. Наскільки я розумію, вони не повністю закриті, тому питання економічного бронювання дискутується», — зазначив Марченко.

Як писав AgroPolit.com, Україна від економічного бронювання планує отримати 100 млрд грн. Також експерт розповів, як економічне бронювання в Україні вплине на дефіцит кадрів.

в