29 вересня 2024, 19:33, Рослинництво

Крадуть в Україні: росіяни втратили максимум врожаю через посуху

Сівба озимих культур в рф перебуває у дуже складній ситуації через сильну посуху , яка серйозно вплине на врожай наступного року. Про це повідомляє Reuters.

Темпи сівби пшениці в росії впали до 11-річного мінімуму, що затьмарює прогноз на врожай 2025 року в країні. Ціни на пшеницю в Чикаго піднялися до найвищого рівня майже за два тижні через це попередження, а потім знову знизилися через побоювання щодо попиту.

Особливо складна ситуація склалася у Волгоградській та Саратовській областях — четвертому та шостому за величиною зерновиробних регіонах Росії. Наступного року "будуть проблеми" з урожаєм пшениці.

Екстремальні погодні умови — від ранніх весняних заморозків до посухи та злив — обвалилися цього року на основні сільськогосподарські райони рф, послабивши бум у секторі. У той час як південні та приволзькі регіони у вересні страждали від екстремальної посухи, яка не ослабне ще протягом двох тижнів, кілька зерновиробних регіонів у Сибіру оголосили надзвичайну ситуацію через зливи.

Збитки внаслідок присвоєння українського зерна становлять понад 30 мільярдів гривень , однак така цифра не є остаточною. рф шантажує світову спільноту можливістю голодування в інших країнах.

Як писав AgroPolit.com, рф заробила $1 млрд на вкраденому українському зерні. Також конференцію щодо очищення української землі від мін у Швейцарії.

в