Сьогодні, 09:09 Рослинництво

Стало відомо, в яких регіонах України засіяли найбільше озимих культур

Станом на 25 вересня українські аграрії засіяли вже 1 806,7 тис. га озимих культур. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Зернових засіяли вже 944,5 тис. га. Озимого ріпаку посіяно  862,2 тис. га.

Посіяно:

  • озимої пшениці –  878,8 тис. га;
  • озимого ячменю – 45 тис. га;
  • озимого жита –  20,7 тис. га;
  • озимого ріпаку –  862,2 тис. га.

Серед лідерів по сівбі озимих зернових аграрії Полтавщини – 106,4 тис. га, Кіровоградщини – 105,8 тис. га, Миколаївщини – 89,9 тис. га. Аграрії Волинської, Рівненської, Закарпатської, Тернопільської та Львівської областей завершили сівбу озимого ріпаку.

Зауважимо, посуха, що охопила Чорноморський регіон, включаючи Україну, спричинила значні затримки у сівбі озимих культур, що ставить під загрозу врожай пшениці наступного року.

На 70% площ, які треба засівати озимими культурами, триває літньо-осіння посуха, розповіла керівниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру України Тетяна Адаменко.

За тими визначеннями запасів вологи, які здійснює Гідрометцентр, на сьогодні 70 або і більше відсотків площ, які потрібно засівати озимими культурами, охоплені посухою», — зауважила Адаменко.

Вона додала, що до цього часу тільки в 2011 і 2015 роках спостерігаються такі масштабні літньо-осінні посухи.

Як писав AgroPolit.com, в Україні аграрії зможуть безкоштовно отримати рукави для зберігання зерна. Також вперше за всю історію в Україні перероблено 1 млн т насіння ріпаку

в