Сьогодні, 16:01 Логістика/Техніка

Аграрії в Україні можуть отримати компенсацію за купівлю 11,3 тис. найменувань техніки

Перелік української агротехніки та обладнання українського виробництва, вартість яких частково компенсується на рівні 25%, в рамках державної програми підтримки сільгоспвиробників, розширено до 11314 одиниць. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Участь у програмі беруть 126 українських підприємств машинобудування для АПК. За словами очільниці Мінекономіки Юлії Свириденко, перелік української техніки, за придбання якої держава компенсує аграріям 25% від вартості, було збільшено ще на 50 позицій. Аграрії отримають вже понад 150 млн грн компенсації за придбану техніку в межах програми.

Для того, щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з Переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Завдяки державній підтримці ми прагнемо надати поштовх розвитку українського машинобудування і допомогти нашим виробникам техніки та обладнання стати більш конкурентоздатними на ринку, а аграріям — допомогти на вигідних умовах оновити автопарк», — підкреслила Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, Шмигаль розповів, чи вистачить зібраного врожаю, щоб прогодувати українців. Також в Україні розміновувати родючі землі дозволили приватним компаніям.

в