Сьогодні, 11:08 Рослинництво

Найбільші агрохолдинги України зацікавились коноплярством, але в галузі є проблеми

За словами експертів, до технічних конопель вже придивляються найбільші агрохолдинги України, але галузь має ряд проблем. Про це повідомляє Delo.ua.

Причиною цікавості до конопель є спрощення їх промислового вирощування. Бізнес приваблює і висока рентабельність культури, невелика кількість учасників ринку, невибагливість та посухостійкість рослини.

Потенційні коноплярі стикаються з браком досвіду вирощування цієї культури. Протягом багатьох років нею займались фермери-ентузіасти, готові виконувати численні законодавчі приписи. Після легалізації промислового канабісу багато агровиробників хочуть зайти у новий бізнес, але бажають побачити кейси успішного коноплярства в Україні.

Через це сезон 2023 – 2024 років розглядався підприємцями як пробний, і саме результати збиральної кампанії 2024 року мотивуватимуть великі агрокомпанії заходити в сегмент у наступному сезоні.

Агрохолдинги напряму не займаються вирощуванням конопель, але з інтересом стежать за експериментами компаній-партнерів. Агровиробники обережно коментують свій інтерес до нової для себе культури. Поки що вони не готові говорити про масштаби конопляних планів на найближче майбутнє.

Як писав AgroPolit.com, коноплі можуть принести Україні $10,5 млн на рік. Також в Україні 8 тисяч га засіють коноплями.

в