Вчора, 08:30 Земля

Стало відомо, як взяти участь в аукціонах Земельного банку

З 1 жовтня в Україні розпочнуться перші онлайн-аукціони в межах проекту «Земельний банк», що відкриють можливості для прозорої оренди державних земель. Про це повідомили в Фонді держмайна.

Проєкт спрямований на забезпечення рівних умов для всіх учасників ринку та розвиток сільського господарства. Вже оголошено 65 аукціонів, які охоплюють 9 областей України. Найбільша кількість земельних ділянок пропонується у Вінницькій, Запорізькій та Черкаській областях.

Фермери та агрокомпанії можуть обирати між різними ділянками загальною площею понад 4000 га: від невеликих господарств на 2 гектари до масштабних ділянок у 262 га. Стартова ціна оренди варіюється від 9 тис. грн до 1,14 млн грн залежно від розміру ділянки.

Переможцем торгів стане той, хто запропонує найвищу ціну на онлайн-аукціоні. Для ознайомлення з лотами та участі в торгах можна скористатися електронною торговою системою «Прозорро.Продажі» або зайти на сайт «Земельного банку» в розділ «Мапа».

Щоб взяти участь в аукціоні з оренди державної землі, потрібно виконати кілька кроків. Спочатку обрати лот, ознайомившись з інформацією про нього. Після цього слід зареєструватися на одному з підключених до системи майданчиків.

Як писав AgroPolit.com, в Україні аграрії зможуть безкоштовно отримати рукави для зберігання зерна. Також в Україні запустили платформу на якій ветерани зможуть знайти роботу в агро.

в