24 вересня 2024, 14:17, Фінанси

Підтримка ЄБРР: український банк зможе видати кредитів на 30 млн євро

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав Банку Львів гарантію на 15 млн євро, що дозволить йому видати кредитів на 30 млн євро для підтримки малих і середніх підприємств, зокрема, постраждалих через війну. Про це повідомляє Latifundist.com.

Клієнти, які відповідають умовам програми ЄС EU4Business, можуть отримати заохочувальний кешбек у 10 – 15% від суми кредиту. Для клієнтів, які зазнали втрат через війну, а також ветеранів та членів їхніх сімей, діє підвищений кешбек до 30%.

Програма спрямована на підтримку відновлення підприємств і реінтеграцію ветеранів у бізнес. Банк Львів планує надати 50% нових кредитів жінкам у бізнесі, ветеранам, а також підприємцям, які були вимушені релокувати свої компанії через війну. Частину коштів спрямують і на підтримку малих та середніх підприємств, які впроваджують зелені технології відповідно до стандартів ЄС.

Наша співпраця з ЄБРР є підтвердженням того, що навіть у складних умовах війни ми здатні знаходити дієві рішення для підтримки малого та середнього бізнесу. Важливо, що половину наших кредитів отримають підприємниці, ветерани, релоковані компанії. Це не лише надасть бізнесу друге дихання, але й позитивно вплине на суспільство», — зазначив Ашот Абраамян, голова правління Банку Львів.

в