24 вересня 2024, 13:38, Політика

УЗ може програти конкуренцію на ринку ЄС

Укрзалізниця програє конкуренцію на європейському ринку, якщо не перегляне тарифну політику. Про це пише ЦТС, посилаючись на представників галузевих асоціацій.

За словами експертів, завищені залізничні тарифи призводять до того, що українські підприємства теж можуть стати неконкурентними на європейському ринку. Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Костянтин Салій заявив, що іноземні виробники отримають можливість вийти на український ринок. За його словами, якщо ситуація не зазнає змін, місцеві підприємства програють конкуренцію.

«Вони також зіштовхнуться з тим, що у нас будуть проблеми з тарифами. Але, якщо прийдуть виробники з ЄС, я думаю, що вони знайдуть політичні інструменти, що привести тарифи до розумного рівня», – зазначив він.

Слід зазначити, що з січня минулого року тарифи на залізничні перевезення вантажів, що відносяться до першого тарифного класу підняли на 9%.

Схема роботи у компанії дуже проста: коли у них закінчується гроші, вони йдуть до споживача та просто збирають свій врожай і закривають проблеми, які у них є. Як «Укрзалізниця» готується до відкритої конкуренції?», — зазначає віце-президент Союзу хіміків України Ігор Гольченко.

Як писав AgroPolit.comШмигаль розповів, чи вистачить зібраного врожаю, щоб прогодувати українців. Також в Україні експорт зерна залізницею знизився на 19%.

в