23 вересня 2024, 13:30, Рейдерство

Україна втратила 30 млрд грн: рф продовжує шантажувати людство голодом

Збитки від присвоєння російськими окупантами українського зерна становлять 30 млрд грн, проте цифра не є остаточною. Про це заявив начальник Департаменту протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов.

рф шантажує світову спільноту можливістю голодування в інших країнах. Через обстріл зернової та портової інфраструктури під ризиком існування перебуває низка країн Африки та Азії, які отримували українське зерно.

Білоусов додав, що Україна є одним із головних постачальників Світової продовольчої програми. За його словами, виділяють два періоди атак рф на аграрну інфраструктуру, що мають прив'язку до «зернової угоди».

До підписання угоди обстріли ворог здійснював з артилерійських систем у прифронтових зонах. Найбільше уражених об'єктів у Миколаївській (59) та Херсонській (78) областях.

Після того, як Україна відмовилася від загрозливих умов країни-агресора, масштаби ударів почали розширюватися. Це добре скоординована політика рф. У таких атаках задіяні різні війська. І рішення синхронно здійснювати атаки приймаються вищим військово-політичним керівництвом рф. Враховуючи масштаби таких злочинів, однозначно як мінімум простежується злочин проти людяності», – зазначив Білоусов.

Як писав AgroPolit.com, рф заробила $1 млрд на вкраденому українському зерні. Також конференцію щодо очищення української землі від мін у Швейцарії.

в