16 вересня 2024, 13:31, Логістика/Техніка

Стало відомо, як українським військовим вдається захищати зерновий коридор

Стали відомі подробиці того, як українські військові захищають кораблі із зерном та інфраструктуру українського морського коридору завдовжки 130 км та шириною 200 м. Про це пише The Times, посилаючись на джерела в Центрі управління військово-морськими силами України.

Коли вантажні кораблі виходять з територіальних вод України, вони тримаються узбережжя країн НАТО, проходять через Босфор до Мармурового море, а потім потрапляють у Середземне. Щоб зернові кораблі увійшли до «українського коридору», їх збирають під конвой. Нещодавно російські окупанти атакували вантажний корабель в морській зоні Румунії. Судно із зерном прямувало з Чорноморська до Єгипту.

Для атак по зерновому коридору рашисти використовують міни, іранські дрони і БПЛА «Ланцет». В особливій небезпеці опиняються українські водолази. Відомі випадки, коли вони змушені безпосередньо взаємодіяти з мінами, щоб прикріпити до них трос та відбуксирувати на безпечну відстань.

Минулого року росіяни затримали турецьке судно. Вертоліт висадився, всіх обшукали та відпустили. Це було демонстрацією сили. Вони постійно загрожують по радіо: «Зараз вас розстріляємо». Вони роблять це щодня», – заявив речник військово-морських сил. України Дмитро Плетенчук.

Як писав AgroPolit.com, аграрії вимагають, щоб УЗ не підвищувала тарифи. Також Україна налагодила експорт агропродукції на ринки 63 країн.

в