13 вересня 2024, 13:31, Фінанси

Ракетний удар рашистів по кораблю з українським зерном вплинув на ціни пшениці в світі

Ціни на пшеницю на світових біржах підскочили на 2,2% після того, як рф вразила ракетою корабель із зерном. Про це повідомляє Bloomberg.

Корабель перевозив пшеницю до Єгипту, і його атакувала рф, щойно він вийшов з українських територіальних вод. Ціни на зерно піднялися до сесійних максимумів, коли торги відновилися. При цьому зростання відбулося напередодні щомісячного звіту про попит і пропозицію Міністерства сільського господарства США.

Оскільки протистояння у Чорному морі триває вже другий рік, ринки зерна зазвичай не реагують такою волатильністю, як в 2022 році, коли пшениця різко зросла до рекордних цін. Пшениця з поставкою в грудні подорожчала до найвищого показника з липня.

У відповідь на цю атаку у Мінвідновлення підтвердили, що рф крилатою ракетою атакувала цивільне судно із українським зерном, яке прямувало до Єгипту.

Росія системно атакує портову інфраструктуру, що прямо впливає на продовольчу безпеку в світі. За час повномасштабного вторгнення відбулось понад 50 таких атак, внаслідок яких пошкоджень зазнали більше 280 об’єктів портової інфраструктури, знищено – понад 100 тисяч тон агропродукції», – заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба.

Як писав AgroPolit.com, рашистити атакували ракетою корабель з пшеницею в Чорному морі. Також в розмінуванні Чорного моря вже беруть участь кораблі з Туреччини, Болгарії та Румунії.

в