13 вересня 2024, 11:03, Логістика/Техніка

Рашистити атакували ракетою корабель з пшеницею в Чорному морі

Російські окупанти завдали ракетного удару по цивільному кораблю у Чорному морі після його виходу з територіальних вод України. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За попередніми даними, обійшлося без людських втрат. Президент нагадав, що Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки. За словами Зеленського, критичним є постачання українського продовольства до країн Африки та регіону Близького Сходу.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга підкреслив, що російський удар є зухвалим нападом на свободу судноплавства та глобальну продовольчу безпеку, що порушує Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН A.1183. Очільник МЗС зауважив, що Україна повідомить ООН та поінформує Міжнародну морську організацію про цей злочин.

Очікуємо на реакцію світу. Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет. Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу. Ми й надалі робитимемо все для захисту наших портів, нашого Чорного моря і постачання продовольства на глобальний ринок. Це пріоритет для України – захист життя, і це має бути пріоритетом для кожної країни», – зазначив Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, окупанти вивозять українське зерно до Ірану. Також удари рашистів по українським портам завдали аграріям збитків на $1,5 млрд.

в