11 вересня 2024, 11:01, Фінанси

Заступника аграрного міністра України звільнили з посади: його підозрюють у земельних махінаціях

Кабінет міністрів України звільнив заступника міністра агрополітики Маркіяна Дмитрасевича. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, Кабмін звільнив:

  • Олександра Порхуна — з посади першого заступника міністра у справах ветеранів України;
  • Маркіяна Дмитрасевича — з посади заступника міністра аграрної політики та продовольства України;
  • Тимура Ткаченка — з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України;
  • Ірину Боровець — з посади заступника міністра закордонних справ України.

Дмитрасевич фігурує у справі про махінації з землею разом з колишнім міністром аграрної політики та продовольства Миколою Сольським. Прокурори вважають, що Дмитрасевич своїми діями впливав на інших учасників схеми з метою приховати документ, який підтверджує право постійного користування землею двох держпідприємств на Сумщині.

23 квітня з'явилася інформація, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради та колишнього міністра аграрної політики Миколу Сольського НАБУ викрило на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також куратори.

Як писав AgroPolit.com, заява Миколи Сольського після відставки з поста міністра. Також Миколу Сольського звільнили з посади міністра аграрної політики.

в