5 вересня 2024, 08:30, Харчова безпека

В Україні планують оцифрувати 17 сервісів Держпродспоживслужби

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук повідомив, що очолюване ним відомство планує перевести в цифру 17 сервісів. Про це повідомляє Укрінформ.

Посадовець підкреслив, що в якості пріоритетних для переходу в цифру у відомстві розглядають сервіси, які є ключовими для споживачів та бізнесу. За його словами, йдеться про удосконалення держреєстру потужностей операторів ринку, реєстру тварин, створення з нуля реєстру експлуатаційних дозволів, реєстру ветеринарних препаратів, оцифрування фітосанітарних сертифікатів і міжнародних ветеринарних сертифікатів.

Ткачук визнав, що зараз 57% систем Держпродспоживслужби ведуть у форматі Google-, Word- та Excel-документів. Він додав, що хоче перетворити Держпродспоживлужбу на сучасний, прозорий, клієнтоорієнтований державний орган.

Коли я прийшов на посаду, ми провели аудит роботи Держпродспоживслужби. Виявилося, що вона й досі працює на «папері», а не в цифрі. Ми виявили майже нульову автоматизацію процесів, застарілу або геть відсутню ІТ-інфраструктуру, відсутність інтеграції між різними базами даних, повністю відсутню систему простежуваності процесу інспектувань бізнесу», – зазначив Сергій Ткачук.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, як в Україні працює система простежуваності від лану до столу. Також експерт розповів, наскільки обґрунтованими є претензії Польщі до якості української агропродукції.

в