5 вересня 2024, 11:01, Фінанси

Економічне бронювання може стартувати вже в 2024 році

Економічне бронювання від мобілізації можуть запровадити в Україні вже в 2024 році, але це дуже складне питання, і тому його довго обговорюють. Про це заявив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, пише РБК-Україна.

Депутат визнав, що такий підхід розмежовує людей під час війни і є питання сприйняття цього рішення військовими, що дуже важливо в контексті демобілізації, яку зараз не можна фізично зробити.

Гетманцев вважає це одним з найскладніших питань, оскільки його неможливо вирішити так, щоб «усі були задоволені». Він підкреслив, що це питання неможливо вирішити так, щоб не загострити соціальні суперечності в країні.

«Слуга Народу» повідомив, що щомісячні надходження в бюджет від економічного бронювання можуть складати близько 8 млрд гривень. Це з урахуванням того, що більшість військовозобов’язаних, які сьогодні працюють і отримують зарплату менше 35 тис. грн, будуть отримувати по 35 тис.

«Я вважаю, що критерій для бронювання у вигляді розміру білої зарплати повинен бути. Для будь-якого варіанту бронювання – чи то по всій економіці, чи то за окремими галузями, як це зараз робиться. Це сприятиме детінізації та виведенню зарплат з тіні. І в цьому контексті – це правильне рішення», – зазначив Гетманцев.

Як писав AgroPolit.com, названі ключові аграрні законопроєкти 2024 року. Також в Україні назвали дату запуску економічного бронювання.

в