4 вересня 2024, 11:04, Земля

В Україні операторам розмінування дозволили залучати гроші від благодійних пожертв

Кабінет міністрів надав державним підприємствам, які є операторами гуманітарного розмінування, право залучати гроші, отримані державою від благодійних пожертв на рахунок, відкритий Міністерством економіки в Національному банку України, на розмінувальні роботи.

Як повідомили очільник уряду Денис Шмигаль і його представник у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідні зміни 3 вересня було внесено у порядок використання коштів з рахунка Міністерства економіки для фінансування заходів гуманітарного розмінування.

Технічні можливості для розмінування має «Укроборонпром», і його долучення до процесу допоможе швидше очистити Україну від російського мінного сміття. Передбачено, що особи, які потребують гуманітарного розмінування їхніх територій, зможуть звертатися до держпідприємств-операторів розмінування.

Ті ж зі свого боку зможуть подавати список зацікавлених осіб із зазначенням даних про територію, що потребує розмінування, до комісії Мінекономіки з питань визначення обсягу коштів для задоволення відповідних потреб. Заходи будуть фінансуватися з урахуванням пріоритетності та інших необхідних чинників. Документом розширено перелік заходів з гумрозмінування в частині закупівлі матеріалів та обладнання.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в