30 серпня 2024, 08:33, Держпідтримка

У Мінагро планують забезпечити аграріїв з прифронтових територій рукавами для зберігання врожаю

Представники Мінагрополітики обговорили з міжнародними партнерами України питання підтримки забезпечення українських аграріїв зерновими рукавами та модульними зерносховищами. Про це повідомлили в Мінагро.

Як зауважив в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, у прифронтових та прикордонних з рф областях аграрії потребують доступних та зручних сховищ для зберігання врожаю.

Йдеться про Херсонську, Чернігівську, Сумську, Харківську, Запорізьку, Донецьку, Миколаївську та Дніпропетровську області. За його словами, з відповідними обласними військовими адміністраціями оцінено потребу у безкоштовних  рукавах для тимчасового зберігання зернових у прифронтових територіях на 2024 рік.

Зі свого боку представники міжнародних організацій запевнили в своїй подальшій підтримці українських аграріїв. Сторони домовилися спільно визначити критерії для надання допомоги аграріям у прифронтових територіях, а також разом координувати зусилля щодо підтримки фермерів.

Зернові рукави та модульні зерносховища допоможуть аграріям зберегти від обстрілів російського агресора зібраний врожай, а також сприятимуть  забезпеченню внутрішньої продовольчої безпеки цих регіонів і України в цілому», – зазначив Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, аграрії з окупованих територій зможуть заморозити банківські борги за кредитами. Також ДАР розпочав прийом заявок на бюджету компенсацію за використання меліорованих земель

в