28 серпня 2024, 11:02, Тваринництво

В Україні запускають електронні ветпаспорти

В Україні планують створити Єдиний державний реєстр домашніх тварин вже цієї осені, а у майбутньому ветеринарні паспорти відображатимуться у застосунку «Дія». Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Проєкт передбачає зміни в процедурі видачі ветеринарних паспортів та їхню диджиталізацію. Після запуску Єдиного державного реєстру домашніх тварин власники зможуть реєструвати там своїх улюбленців і зберігати дані про них. У реєстрі буде вся інформація про тварину включно з історією щеплень, тому у разі втрати паперового ветеринарного паспорта ці дані можна буде відновити з реєстру.

Реєстрація тварин у реєстрі дасть змогу полегшити пошук загублених котів та собак, їхню ідентифікацію та повернення власникам.

Реєстрація домашніх тварин – ефективна європейська практика, яка дає змогу успішно протидіяти сказу. Проєкт реалізовуватимуть у два етапи. Під час першого етапу, який розпочнеться цієї осені, буде запущено Єдиний державний реєстр домашніх тварин та відкрито реєстрацію для власників тварин, що відбуватиметься під час візиту до ветеринарного лікаря. Послуга надаватиметься безоплатно.

Під час другого етапу, коли реєстрація домашніх тварин стане масовою і реєстр достатньо наповниться, ветеринарні паспорти з'являться в застосунку «Дія».

Як писав AgroPolit.com, ФДМУ завершив корпоратизацію оператора із розпорядження державними землями сільськогосподарського призначення. Також в Україні створюють нове держпідприємство, щоб заробити мільярд.

в