26 серпня 2024, 16:02, Держпідтримка

Аграрії в Україні 91 млн грн компенсацій за техніку

За квітень – червень 2024 року уповноважені банки виплатили 90,9 млн грн в рамках програми часткової компенсації вартості агротехніки, а також обладнання українського виробництва. Про це повідомили в Мінекономіки.

Загалом фермери придбали агротехніки на 435,5 млн грн. Держава компенсує чверть від вартості техніки. Відповідні накази в Мінекономіки затвердили протягом трьох місяців, під час яких діє програма державної підтримки.

Компенсацію отримали:

  • троє аграріїв за квітень – понад 220 тис. грн;
  • 93 аграрії за травень – більше 18,6 млн грн;
  • 204 аграрія за червень – 72,2 млн грн.

За три місяці роботи програми 300 аграріїв купили 460 одиниць агротехніки українського виробництва на 435 млн грн. Андрій Телюпа, заступник міністра економіки, зазначив, що на поточний рік в державний бюджет заклали 1 млрд грн на програму компенсації за придбану аграрну техніку вітчизняного виробництва.

Посадовець закликав виробників техніки та сільгоспвиробників долучатися до програми. Проєкт є частиною програми «Зроблено в Україні».

Уповноважені банки виплатили 90,9 млн грн за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки українського виробництва», – зазначили в Мінекономіки.

Як писав AgroPolit.com, аграрії з окупованих територій зможуть заморозити банківські борги за кредитами. Також ДАР розпочав прийом заявок на бюджету компенсацію за використання меліорованих земель

в