23 серпня 2024, 18:01, Торгівля

Польща зацікавлена в агроінтеграції України до ЄС, – Чеслав Секерський

В інтересах Європейського Союзу і Польщі допомогти таким країнам, як Україна, підготуватися до вступу в ЄС. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, пише Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що представники Польщі, прагнучи до членства в європейських структурах, брали участь у таких навчальних курсах і можуть поділитися своїм досвідом. Польський міністр наголосив, що передача досвіду є обов'язком перед Україною та Молдовою.

Секерський наголосив, що вступ до Євросоюзу, окрім переваг, також несе в собі великі проблеми і складнощі, і звернув увагу на необхідність впровадження правового та інституційного порядку ЄС.

Ми компетентні та маємо досвід у цій галузі. У нас є цей період нашої присутності в ЄС – 20 років, спостереження, досвід, аналіз того, що відбувається в ЄС. Тому ми вважаємо, що це в наших інтересах; в інтересах Європейського Союзу, Польщі, дуже правильно і компетентно готувати нові країни до вступу. У нас є передумови, ми компетентні і маємо досвід у цій галузі. Ми знаємо, що Україна перебуває у стані війни, але водночас вона реалізує низку економічних і юридичних реформ, зокрема у сфері продовольчої безпеки, виробництва, торгівлі та обміну», — сказав Секерський.

Як писав AgroPolit.com, транспортний безвіз між Україною та Норвегією продовжили. Також пропускні пункти на кордоні України та Польщі працюватимуть за новими правилами.

в