24 серпня 2024, 09:09, Держпідтримка

В Україні аграріям видали 91 млн грн компенсації за придбану агротехніку

90,9 млн грн виплатили  банки аграріям за програмою часткової компенсації вартості агротехніки та обладнання українського виробництва. Про це повідомили в Мінекономіки.

Урядова програма має велику популярність серед аграріїв і українських виробників та вже демонструє позитивні результати.

Компенсацію отримали:

  • за квітень – понад 220 тис. грн (3 аграрії);
  • за травень – понад 18,6 млн грн (93 аграрії);
  • за червень – майже 72,2 млн грн (204 аграрії).

Загалом за три місяці дії програми 300 сільгосппідприємств придбали 460 одиниць техніки та обладнання українського виробництва на 435,5 млн грн. За липень планується виплатити аграріям 62 млн грн часткової компенсації вартості за придбання агротехніки та обладнання українського виробництва.

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання,  агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Цього року на реалізацію програми в бюджеті передбачено 1 млрд грн. Підтримкою від держави зможуть скористатись близько 4 тис. аграріїв. Програма часткової компенсації державою вартості агротехніки та обладнання українського виробництва в Україні стартувала 8 квітня.

Як писав AgroPolit.com, аграрії в Україні більше не можуть отримати допомогу на гектар. Також шахраї наживаються на аграріях.

в