21 серпня 2024, 13:31, Держпідтримка

Платне надання допомоги фермерам: шахраї наживаються на аграріях

Мінагрополітики попередило про поширення шахрайських схем щодо надання аграріям державної допомоги. Про це повідомили в аграрному відомстві. 

Сьогодні, в тому числі через соціальні мережі, масово поширюються шахрайські схеми, де аграріям пропонують за окрему плату зареєструвати в Державному аграрному реєстрі заявку на отримання бюджетної субсидії.

Мінагрополітики заявляє, що подання заявки на отримання бюджетної допомоги абсолютно безкоштовне. Право на державну компенсацію має кожен сільгоспвиробник, зареєстрований в ДАР, і який відповідає критеріям тієї чи іншої бюджетної програми. В Мінагрополітики наголосили, що будь-які пропозиції щодо «допомоги» за окрему плату – шахрайство, про яке необхідно повідомляти правоохоронні органи.

Кабінет Міністрів ухвалив програму підтримки аграріїв на прифронтових територіях. Вона передбачає виплату 1 тис. грн за га угідь для фермерів, які працюють у зонах потенційних бойових дій, і 2 тис. грн. за га для тих, хто веде діяльність безпосередньо на територіях бойових дій. Заявки можна буде подавати в Державному аграрному реєстрі. Орієнтовний термін приймання заявок — з 10 вересня по 25 вересня  2024 року.

Програма компенсації вартості агроптехніки українського виробництва в Україні стартувала 8 квітня.

Як писав AgroPolit.comаграрії на меліорованих землях отримають компенсацію від держави. Також удари рашистів по українським портам завдали аграріям збитків на $1,5 млрд

в