20 серпня 2024, 08:35, Торгівля

УДП вдається до непопулярних рішень: на Дунаї криза

Українське Дунайське пароплавство (УДП) скоротило робочий день для працівників до шести годин через кризу перевезень. Про це повідомив гендиректор УДП Дмитро Москаленко.

Він додав, що за сьогоднішніх умов флот не може утримувати понад тисячу людей. УДП призупинило всі інвестиційні проєкти, за винятком модернізації суден.

Гендиректор УДП назвав три основні причини кризи:

  • дунайські порти не можуть конкурувати з одеськими без знижки на залізничні перевезення до Ізмаїлу;
  • обміління Дунаю через спеку;
  • втрата частини урожаю, який експортувався Дунаєм, через спеку.

Ми вимушені скорочувати витрати. Починаємо пошук компромісу щодо зменшення витрат на персонал, які складають 70% всіх накладних витрат компанії. За погодження профспілки компанія вже тимчасово перейшла на шестигодинний робочий день. В декілька разів зменшена кількість людей у комерційній службі. Обговорюємо наступні рішення, в тому числі непопулярні. Нам кажуть: колись раніше на Дунаї також просідав ринок, але ж якось вантажі знаходили. Так, знаходили, але значна частка рейсів була збитковою. На відміну від минулих криз, ми принципово не працюємо у збиток. Всі наші рейси прибуткові», – зазначив Москаленко.

Як писав AgroPolit.comперебої з електроенергією вбивають українське ягідництво. Також в Україні аграрії будуть судитися з УЗ через монополію.

в