16 серпня 2024, 08:27, Фінанси

ДАР розпочав прийом заявок на бюджету компенсацію за використання меліорованих земель

Уряд розпочав прийом заявок на державну підтримку для аграріїв, які використовують меліоровані землі та організацій водокористувачів. Заявки приймає Державний аграрний реєстр (ДАР).

Бюджетну допомогу зможуть отримати: 

  • сільгосптоваровиробникам за проведення робіт з реконструкції та/або нового будівництва меліоративних систем, здійснених  відповідно до затвердженої в установленому порядку проектної документації, у розмірі до 50% вартості витрат (без урахування податку на додану вартість), але не більш як 26,5 тис. грв на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація без урахування вартості дощувальних машин, за прийняті в експлуатацію меліоративні системи  у період з 1 листопада 2023 року по 31 жовтня 2024 року;
  • організації водокористувачів для відновлення, реконструкції, модернізації, капітального ремонту насосних станцій, які прийняті в експлуатацію у період з 1 листопада 2023 року по 31 жовтня 2024 року після відповідних робіт, передбачених проектною документацією у розмірі до 50 % вартості витрат.
    Прийом заявок проводитиметься через Державний аграрний реєстр до 31 жовтня 2024 року.

Організації водокористувачів подають заявку та документи до неї в паперовій формі до Мінагрополітики до 31 жовтня 2024 року.  Поштова адреса: вул. Хрещатик, 24, м.Київ, 01001.

Нагадаємо, що в Україні вже створено 43 організацій водокористувачів. Процес стартував після того, як у лютому 2022 року почав діяти закон 2079-IX Про Організації водокористувачів (ОВК). Нещодавно до уряду звернулися з ініціативою прискорити процес передачі об’єктів меліоративної інфраструктури від Держводагенства до Держрибгоспу, а звідти – до Організації водокористувачів (ОВК). 


в