15 серпня 2024, 16:23, Політика

Уряд просять внести зміни до механізму бронювання військовозобов’язаних працівників

Сьогодні існує дві ініціативи зі зміни механізмку бронювання військовозобов’язаних працівників. Про це повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на текст законопроекту № 11468 та ініціативу Федерації роботодавців України (ФРУ).

Перша ініціатива – законопроект № 11468  «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних, які працюють у суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми» пропонує дозволити підприємствам бронювання до 30 % всіх військовозобов'язаних співробітників. Але для цього бізнес має виконати ряд вимог – більше про них читайте за посиланням у аналізі законопроекту.

Друга ініціатива – від ФРУ: дозволити бронювати до 100% працівників компаніям, які працюють у прифронтових територіях.

Прифронтові території» – це території, які виконують своєрідну роль буферу між зоною бойових дій та умовно мирним життям, перебуваючи у безпосередній близькості до лінії фронту. В силу свого розташування, ці території є мішенню для постійних обстрілів ворогом, при цьому з цих же причин вони є просто беззахисними. Саме тому населення з населених пунктів, розташованих в таких зонах, невпинно скорочується з кожним днем. Разом з тим, в цих зонах розташовані десятки українських підприємств, які об’єктивно не можуть бути релоковані у будь-яке інше місце України через свої глобальні розміри та фізично непорушне устаткування і обладнання. І ці підприємства продовжують працювати та сплачувати податки до бюджетів усіх рівнів України, забезпечуючи тисячі робочих місць та підтримуючи не лише працівників та членів їх сімей, а й забезпечуючи регіони присутності соціально-економічною стабільністю, а Сили оборони України необхідною підтримкою та допомогою», – сказано у зверненні до уряду від ФРУ.

Нагадаємо, що наразі з’явилася петиція про застосувати економічне бронювання. Як забронювати аграріям працівників за новим порядком – читайте у матеріалі-роз’ясненні.

 

в