9 серпня 2024, 18:01, Торгівля

Бахрейн починає закупівлі української курятини

Королівство Бахрейн відкрило доступ на свій ринок для українських виробників м'яса птиці та продуктів з нього. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Безпечність продуктів українського виробництва вже високо оцінили в багатьох країнах світу, а МЗС спільно з Держпродспоживслужбою роблять все, щоб можливостей експорту в українського виробника щодня ставало більше.

Сертифікат здоров’я на експорт м’яса птиці та продуктів з нього до Королівства Бахрейн оприлюднили на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» ‒ «Ветеринарія та безпечність» ‒ «Сертифікати на експорт з України».

У відомстві звертають увагу потенційних експортерів на необхідність обов'язкового дотримання вимог до ввезення м'яса птиці та продуктів з нього до Королівства Бахрейн, інформація доступна до ознайомлення  на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Вимоги країн світу» — «Довідкова інформація щодо експорту Королівство Бахрейн».

Нещодавно Держпродспоживслужба та МЗС домовились про відкриття ринку Боснії та Герцеговини для українських виробників м'яса птиці механічного обвалювання. За 2023 рік Україна експортувала 425 тис. т курятини на $800 млн.

Як писав AgroPolit.com, Євросоюз обмежив ввезення круп з України. Також Євросоюз готує обмеження для українського меду, кукурудзи та курятини.

в