8 серпня 2024, 11:01, Харчова безпека

Завод одного з найбільших агрохолдингів України постраждав від атаки рашистів

Завод з переробки олійних культур одного з найбільших українських агрохолдингів «Кернел» у Хмельницькій області пошкоджено в результаті дронової атаки рашистів 7 серпня. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

В компанії зазначили, що роботу об'єкта припинено, а пожежу, що виникла внаслідок нападу, загасили. Внаслідок атаки ніхто не постраждав. Агрохолдинг підраховує збитки. Це найбільший завод компанії на заході країни.

Слід зазначити, що вночі 7 серпня російська армія запустила по території України ударні безпілотники. На Хмельниччині пошкоджено підприємство. Голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін заявив, що через падіння уламків дронів пошкоджено резервуари для зберігання та приміщення цеху одного з виробничих підприємств області.

Старокостянтинівський олійноекстракційний завод (ОЕЗ) у Хмельницькій області став першим заводом, який агрохолдинг «Кернел» побудував на заході України. Він почав роботу в середині квітня 2024 року із закупівлі соняшнику і планував провести експеримент із переробки сої та ріпаку.

Завдяки запуску цього підприємства агрохолдинг у третьому кварталі 2024 фінансового року наростив переробку соняшнику на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як писав AgroPolit.com, частка сірих компаній на українському ринку зерна досягла 50%. Також топове місце на світовому олійному ринку Україна може зайняти, повернувши мита

в