10 серпня 2024, 09:58, Рослинництво

Франція отримала найгірший урожай пшениці з 1983 року

Франція отримає найгірший урожай  пшениці за останні 40 років, а причина у надмірній кількісті опадів у країні, яка є найбільшим виробником пшениці у Євросоюзі. Про це пише Bloomberg.

Виробництво може знизитися до 25,2 млн т пшениці в сезоні 2024 — 2025, що на 27% нижче від середнього п'ятирічного показника. Безперервні дощі разом із нестачею сонячного світла та низькими температурами, що сприяють розвитку хвороб, вплинули на врожайність та якість урожаю у більшості регіонів вирощування.

Екстремальні погодні умови по всій Європі завдали збитків зерновим цього сезону. Фіксувалися надмірні дощі на північному заході Європи, посуха та високі температури шкодять посівам кукурудзи на сході. Минулого тижня французькі фермери звернулися до уряду із закликом надати фінансову допомогу у зв'язку з катастрофічним урожаєм.

Незважаючи на погані прогнози у Франції та менший урожай у рф, пшениця все ще торгується з найнижчого рівня за останні чотири роки, оскільки врожай у США забезпечує ринок гарною пропозицією.

Слід зазначити, що у травні ЄС схвалив продовження «торговельного безвізу» для України до 5 червня 2025 року. Регламент включав два захисні механізми , покликані відстоювати інтереси європейських виробників.

Як писав AgroPolit.com, в Україні занадто рано почали збирати ремонтантні сорти малини. Також в Україні знайшли можливість для 15% економії на експорті зерна.

в