2 серпня 2024, 16:02, Торгівля

Боснія та Герцеговина відкрила ринок для українського м'яса птиці

Держпродспоживслужба та МЗС домовились про відкриття ринку Боснії та Герцеговини для українських виробників м'яса птиці механічного обвалювання. Про це повідомили Держпродспоживслужби.

Форма ветеринарного сертифікату для цієї продукції опублікована на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» ‒ «Ветеринарія та безпечність» ‒ «Сертифікати на експорт з України».

У службі повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення було погоджено 41 форму міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю з України, що відкриває 41 новий ринок для української продукції.

У 2022 році для українського м'яса птиці й продуктів із нього було відкрито ринки Канади та Єгипту. У жовтні 2023 року було досягнуто домовленості щодо експорту українських композитних продуктів із вмістом м'яса птиці та молочних продуктів до Азербайджану.

Українському підприємцю необхідна будь-яка підтримка від держави, що надзвичайно важливо в часи війни. І Держпродспоживслужба спільно з командою МЗС продовжують відкривати міжнародну торгівельну арену для нашого виробника. В роботі ще близько 63 країни по майже 200 напрямках», — зазначив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Як писав AgroPolit.comрашисти крадуть з України новий врожай. Також в Україні зростуть мінімальні ціни на алкоголь.

в