2 серпня 2024, 18:01, Земля

Стали відомі процедура та етапи продажу землі в Україні у 2024 році

Наразі в Україні придбати ділянку можна напряму у власника або ж на електронному аукціоні. Про це повідомляє 24 Канал.

У березні 2022 року до Земельного кодексу України внесли низку змін, що дозволили продавати земельні ділянки. Уряд визначив категорії державних та комунальних угідь, які можуть реалізовуватися без проведення аукціонів:

  • промислові ділянки, які використовуються підприємствами, що здійснюють релокацію;
  • угіддя під нежитлову забудову, що експлуатуються з метою будівництва терміналів морських портів та інших критично важливих для економіки об‘єктів;
  • землі енергетичного призначення, що використовуються для прокладання ліній електропередач та газопроводів тощо.

Інші ділянки державної та комунальної власності (крім сільськогосподарських угідь) й надалі реалізуються через електронні аукціони Організовує та проводить їх електронна торгова система Prozorro.Sale. Вищезгадані обмеження не стосуються продажу приватних земель у воєнний стан.

Зміни в земельному законодавстві мають максимально спростити умови реалізації ділянок сільськогосподарського, енергетичного та промислового призначення, які в умовах війни є критично важливими для держави.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в