1 серпня 2024, 18:02, Держпідтримка

В Україні вже 100 аграріїв подали заявки на розмінування землі

За місяць українські аграрії подали 100 заявок на компенсацію за розмінування сільгоспземель. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За рік вдалося повернути до використання понад 30 тис. кв. км потенційно замінованих територій.

За його словами, критерії надання компенсації будуть доопрацьовані, щоб якнайбільше фермерів могли нею скористатись. Шмигаль вказав, що за рік вдалось повернути до використання понад 30 тис. кв. км потенційно забруднених мінами територій.

У Державному аграрному реєстрі запрацював інструмент для подачі фермерами заявки на участь у програмі компенсації вартості розмінування сільськогосподарських земель. Програма поширюється як на землі, що безпосередньо належать фермеру, так і на ділянки, які він орендує.

Подати заявку можна за посиланням: dar.gov.ua.

В Україні діє вже 47 операторів гуманітарного розмінування. Продовжуємо стимулювати цю галузь. Вже запустили програму компенсації аграріям за розмінування земель. Менш ніж за місяць отримали майже 100 заявок на відшкодування. Не відкладаємо цей процес на потім.  Уже зараз напрацьовуємо рішення, які допоможуть розмінувати Україну за лічені роки, а не за десятиліття», — зазначив Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в