29 липня 2024, 17:48, Держпідтримка

Частина українських аграріїв зможе отримати безкоштовні генератори

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за фінансової підтримки уряду Німеччини, оголосила про розподіл 17 генераторів серед виробників та переробників продуктів харчування. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

Ці генератори потужністю від 27 до 88 кВт,  дозволять агровиробникам продовжувати виробництво та забезпечувати населення свіжими продуктами навіть під час відключень електроенергії.

У межах цієї ініціативи ФАО вже передала 97 генераторів малим і середнім підприємствам у Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

До кінця 2024 року планується роздати ще 131 генератор підприємствам, розташованим у безпосередній близькості до лінії фронту, щоб підвищити їхню самоокупність та стійкість. З міркувань безпеки, деталі щодо місця розподілу генераторів буде надано медіа після проходження акредитації.

В березні 13 підприємств виробників органічної продукції та два аграрних вищих навчальних заклади на півдні та сході України отримали від ФАО та уряду Німеччини генератори потужністю 25-80 кВт.

У січні 2024 року ФАО оголосила про наміри залучити близько $290 млн для підтримки українських аграріїв. З них $150 млн будуть призначені на оперативне реагування, а $138 млн — на середньостроковий розвиток.

У ФАО повідомили, що з моменту ескалації війни в Україні в лютому 2022 року понад 185 тис. сільських родин отримали в межах підтримки насіння овочів, корми для тварин, птицю, ваучери та грошову допомогу. Також було надано обладнання для тимчасового зберігання зерна, насіння зернових і генератори для 10 тис. фермерів.

Як писав AgroPolit.com, в Україні з’явився свіжий прогноз цін на полуницю. Також між Азербайджаном та Україною готують запуск поромної переправи.

в