26 липня 2024, 11:02, Держпідтримка

В Україні дозволили бронювати бенефіціарів критично важливих підприємств з доходом 200 млн грн

Кабінет Міністрів дозволив бронювати від мобілізації в ЗСУ бенефіціарних власників підприємств критичної інфраструктури та членів наглядових рад з річним доходом не менше 200 млн гривень. Про це свідчить порядок бронювання військовозобовʼязаних під час воєнного стану, який затверджено постановою уряду від 27 січня 2023 року №76, передають Українськi Новини.

Згідно постанови, під бронь потрапляють всі бенефіціарні власники всіх підприємств, визнаних критично важливими для оборони і економіки будьяким із відомств — від Міноборони до Мінцифри, а також під бронь автоматом підпадають всі члени наглядових рад таких підприємств, якщо вони відповідають критеріям розміру активів.

Також під бронювання підпадають члени наглядових рад важливих для економіки підприємств, вартість активів яких перевищує 2 млрд гривень, або річний розмір чистого доходу яких перевищує 1,5 млрд гривень.  

Зарплата членів наглядової ради «Укренерго» у червні становила 1,4 млн гривень. Укрзалізниця у 2023 році збільшила виплати члену наглядової ради Лещенку на 6% до 244 тис. гривень/місяць. Члени наглядової ради Ощадбанку Роднянський і Пашко отримали майже по 5 млн гривень зарплати з початку 2024. Правління Укрексімбанку отримало зарплати від 766 тис. до 1,3 млн гривень у травні.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в