23 липня 2024, 08:30, Торгівля

Торгова війна між Китаєм та ЄС вдарила по свиням

Китай поставив три компанії з Європейського Союзу до центру антидемпінгового розслідування щодо демпінгу цін на свинину. Про це повідомляє Bloomberg.

Пекін зробив цей крок у рамках торговельної війни після того, як ЄС заявив про ведення нових мит на китайські електромобілі. На останньому етапі перевірки Пекін вибрав данські компанії Crown A/S, Vion Boxtel BV та Litera Meat SLU – трьох найбільших експортерів свинини з ЄС до Китаю – для визначення факту демпінгу та оцінки збитків, завданих внутрішньому сектору. Ці компанії повинні в установленому порядку подати повні та точні відповіді на запитання, які їм видав Китай.

Компанія Danish Crown заявила, що збереже «повну відданість і прозорість» у ході розслідування та розраховує на постійну конструктивну співпрацю з усіма відповідними органами та сторонами.

Китай також вибрав 24 вітчизняні виробники свинини, у тому числі 20 з найбільшим обсягом забою, для визначення збитків від можливого демпінгу. Єврокомісія запровадила тимчасове компенсаційне мито на імпорт електромобілів з акумуляторами з Китаю, бо вони створюють загрозу економічної шкоди виробникам BEV до ЄС. Євросоюз розробляє  плани щодо введення мит на дешеві товари, куплені в китайських онлайн-магазинах Temu та AliExpress.

Як писав AgroPolit.com, Євросоюз застосовує обмеження на мед з України. Також Продовольча війна Китаю проти ЄС перейшла на новий рівень.

в