20 липня 2024, 09:04, Фінанси

В Міноборони оприлюднили критерії для підприємств, які можуть забронювати працівників

Міністерство оборони України видало наказ №463, який встановлює критерії для визначення підприємств, установ та організацій, що є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань у особливий період. Про це пише Ліга.Закон.

Згідно з наказом, встановлено чотири основні критерії для підприємств, працівники яких можуть отримати бронювання:

  • Благодійна діяльність. Юридичні особи, які займаються благодійністю, мають надати допомогу ЗСУ на суму не менше 10 мільйонів гривень за останні 12 місяців на кожного працівника, який пропонується до бронювання.
  • Підготовка операторів до безпілотних систем. Організації, які навчають пілотів дронів, повинні підготувати або 100 пілотів FPV та БпЛА І та ІІ класів, або 200 пілотів БпЛА І класу «мікро» за останній рік на кожного співробітника, що бронюється.
  • Навчання фахівців із радіоелектронної боротьби. Потрібна підготовка 150 фахівців за останні 12 місяців кожного броньованого працівника.
  • Навчання тактичної медицини. Організації, які надають послуги з навчання тактичній медицині відповідно до стандартів NAEMT/TCCC, повинні проводити таку підготовку протягом останніх 6 місяців перед поданням заяви.

Підприємства та організації можуть претендувати на статус критично важливих, якщо вони відповідають хоча б одному з цих критеріїв. Рішення спрямоване на забезпечення безперебійної роботи важливих для оборони країни структур в умовах мобілізації.

Як писав AgroPolit.com, у Раді скептично ставляться до економічного бронювання. Також стало відомо, коли запрацює економічне бронювання.

в