20 липня 2024, 12:01, Логістика/Техніка

Стало відомо, за яких умов аграрії отримають знижку від УЗ на перевезення продукції до Дунаю

Знижка в розмірі 30% на перевезення залізницею агропродукції до портів Дунаю доцільна, якщо уряд визначить джерела компенсації для «Укрзалізниці». Про це повідомив заступник директора департаменту технології перевезень і комерційної роботи УЗ Андрій Мірошников, передає Інтерфакс-Україна.

«Якщо уряд ухвалить таке рішення і буде визначено джерела компенсації для «Укрзалізниці», знижка на перевезення агропродукції до дунайських портів буде надана», – зазначив Мірошников.

Зі свого боку заступник директора департаменту технології перевезень і комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов уточнив, що надійшло кілька звернень від аграріїв із проханням запровадити знижку на перевезення залізницею до портів Дунаю.

При цьому він припустив, що якщо Кабмін ухвалить відповідне рішення, це може стати стимулом для збільшення вантажопотоку в бік дунайських портів і завантаження терміналів, побудованих там великими бізнесами після початку повномасштабної війни.

Ткачов також зазначив, що в знижці можуть бути зацікавлені аграрії західних і центральних регіонів.

Українське Дунайське пароплавство (УДП) підтримує агровиробників, які пропонують Кабміну поставити в рівні умови порти Одеси та Придунав’я та просять запровадити 30% знижку на залізничні перевезення до станцій Ізмаїл та Рені.

Ми розуміємо, що побудовано термінали і є сенс їх завантажити. І розуміємо зацікавленість «Українського Дунайського пароплавства» (УДП). Я спілкувався з ними в Києві позавчора, вони підтримують цю ідею», – зауважив Валерій Ткачов.

Як писав AgroPolit.com, перебої з електроенергією вбивають українське ягідництво. Також в Україні аграрії будуть судитися з УЗ через монополію.

в