15 липня 2024, 11:08, Земля

Нацбанк розпродає землю і нерухомість

Національний банк України виставив на відкриті торги в електронній системі Прозорро.Продажі нежитлові будівлі та земельні ділянки – активи, набуті НБУ у власність у рахунок погашення заборгованості за кредитами рефінансування, наданими банкам України. Про це повідомили в НБУ.

Зазначається, що на продаж виставлені наступні об’єкти нерухомості:

  • нежитлові будівлі та споруди дитячого табору «Сокіл» загальною площею 1979,20 кв. м на Київщині;
  • нежитлове приміщення загальною площею 143,9 кв. м в адміністративному будинку на Вінниччині;
  • 92 одиниці земельних ділянок, що розташовані в Київській області та мають цільове призначення «під забудову».

Запланована дата проведення аукціонів за всіма земельними ділянками – 01 серпня 2024 року.

У Нацбанку зазначають, що повний перелік земельних ділянок та посилання на торги розташовані на сайті НБУ в розділі «Продаж активів». Торги проводяться відповідно до Закону України "Про Національний банк України" та розпорядчих актів НБУ.

Було створено окремий розділ на офіційному вебсайті НБУ, в якому зібрана вся актуальна інформація про активи НБУ, виставлені на продаж або заплановані для реалізації. У цьому розділі, крім переліку майна, виставленого на продаж, можна дізнатися про його статус, переглянути опис, орієнтовну початкову ціну продажу, а також ознайомитися з фотоматеріалами.

Як писав AgroPolit.com, в Україні експортерам зерна збільшили термін повернення валюти. Також в Україні землі на Кінбурнській косі повернули у державну власність

в