28 червня 2024, 18:01, Держпідтримка

В Україні розглядають оновлений законопроєкт про ДАР

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11063-д «Про інформаційно-комунікаційну систему Державний аграрний реєстр». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Документ пропонує визначити, зокрема:

  • правовий статус Державного аграрного реєстру та джерела його фінансування;
  • держателя, адміністратора та технічного адміністратора ДАР;
  • об’єкти Державного аграрного реєстру та види реєстрової інформації, яка буде оброблятися в ньому;
  • повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної аграрної політики, державної політики у сферах сільського господарства та з питань продовольчої безпеки держави;
  • права та обов’язки користувачів Державного аграрного реєстру;
  • особливості функціонування Державного аграрного реєстру в умовах надзвичайного або воєнного стану.

Проєктом вносяться зміни до Законів України «Про державну підтримку сільського господарства України», «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва України», «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», положення яких доповнюються новими нормами, зокрема, в частині обов’язкового використання даних Державного аграрного реєстру та програмних засобів ведення ДАР під час надання державної підтримки, підтримки за рахунок коштів місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, грантів у сільському господарстві чи іншої допомоги, надання часткових гарантій за кредитними зобов’язаннями суб’єктами малого і середнього бізнесу, надання підтримки страхування сільськогосподарської продукції.

Реалізація проекту акта буде здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету, коштів міжнародної технічної допомоги та інших джерел, не заборонених законом.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в