21 червня 2024, 14:33, Земля

Учасникам бойових дій можуть відмовити у наданні землі: названі умови

Після завершення воєнного стану для учасників бойових дій буде можливість отримати ділянку як для садівництва, так і для будівництва житла, але у деяких випадках в отриманні землі можуть відмовити. Про це розповів Адвокат Ігор Ясько, пише 24 Канал.

Відмовити УБД можуть у випадку, якщо місце розташування об'єкта не відповідає вимогам законів.

Втім, є ще й додаткові причини:

  • Якщо заявник не має офіційного підтвердження статусу учасника бойових дій;
  • Якщо особа вже отримала земельну ділянку в межах встановлених норм і намагається отримати додаткову ділянку;
  • Якщо земельна ділянка, яку заявник хоче отримати, не відповідає цільовому призначенню;
  • Якщо в обраній місцевості або населеному пункті відсутні вільні земельні ділянки;
  • Якщо УБД порушив процедури подачі документів або не надав необхідних документів.

Учасники бойових дій мають право на отримання земельної ділянки для садівництва, будівництва житла, ведення сільського господарства тощо. Утім, на період воєнного стану така процедура передачі землі забороняється.

Після завершення воєнного стану процес отримання землі для УБД передбачає вибір ділянки на Публічній кадастровій карті та подання клопотання до відповідних органів влади. Крім того, треба підготувати необхідні документи.

У випадку невідповідності вимогам закону або з інших причин, УБД можуть відмовити у наданні землі.

Після завершення воєнного стану учасники бойових дій можуть отримати земельну ділянку для садівництва та будівництва житла. У випадках, коли місце розташування ділянки не відповідає законодавству, УБД можуть відмовити у наданні землі. Основні причини відмови в наданні землі включають відсутність офіційного підтвердження участі у бойових діях та не відповідність землі цільовому призначенню», – зазначив Ігор Ясько.

Як писав AgroPolit.com, експерти назвали аграрні професії, які оплачуються найкраще. Також експерти заявили про катастрофічні наслідки механізму мінімальних цін на зерно.

 

в