14 червня 2024, 14:37, Політика

Українська конференція з розмінування в 2025 році пройде в Японії

Японія планує провести міжнародну конференцію з розмінування в Україні восени 2025 року, щоб вирішити питання протипіхотних мін, залишених російськими військами. Про це повідомило незалежне громадське інформаційне агентство новин в Японії Kyodo News.

Премʼєр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що Токіо восени 2025 року має намір провести міжнародну конференцію з питань розмінування в Україні. Премʼєр-міністр Японії Фуміо Кішіда та президент України Володимир Зеленський 13 червня підписали безпекову угоду, де після цього глава японського уряду заявив про готовність провести конференцію з питань розмінування в Україні.

Кішіда оприлюднив плани зустрічі для обговорення, як боротися з протипіхотними мінами, які російські війська залишають в Україні. Відповідно до японського законодавства та чинної конституції, Японія зможе постачати українській стороні лише нелетальну техніку та обладнання. Цього року конференція з розмінування (UMAC2024) відбудеться у жовтні у Швейцарії.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, які пільги можуть отримати аграрії у прифронтовій зоні. Також в Україні обговорюють питання допомоги аграріям з розмінуванням на прифронтових територіях.

в