14 червня 2024, 13:20, Логістика/Техніка

В Україні хочуть забронювати всіх перевізників – законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11334,, який дозволить підприємствам у сфері автомобільного транспорту бронювати 100% своїх військовозобов’язаних працівників, включаючи ФОПів. Про це повідомляє AgroPolit.com

Ініціатива має на меті забезпечити безперервну роботу критично важливих для економіки транспортних компаній в умовах воєнного стану. Документ повинен розширити можливості бронювання для підприємств у сфері автомобільного транспорту, включаючи фізичних осіб-підприємців (ФОПів).

Близько 3 тисяч перевізників займаються міжнародними перевезеннями пасажирів, і 64% з них є ФОПами. Наразі чинне законодавство не передбачає процедуру бронювання для ФОПів, що створює значні труднощі для цих підприємців.

Систему визнання міжнародних перевізників як економічно важливих удосконалено, що дозволяє бронювати водіїв. На даний момент перевізники вантажів та пасажирів можуть бронювати від мобілізації лише 50% своїх військовозобов’язаних працівників. Для цього підприємство має бути визнане критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності держави. Проте новий законопроєкт спрямований на те, щоб розширити ці можливості та надати перевізникам більшу гнучкість у питаннях бронювання.

Як писав AgroPolit.com, в Україні готують перелік посад, що не підлягають мобілізації. Також в Україні для аграріїв продовжили бронь  на місяць.

в