14 червня 2024, 09:58, Торгівля

Яйця в Україні обвалилися

Ціни на овочі в Україні у травні зростали через дорожчу продукцію нового врожаю, ціни на молоко пішли вниз, а найбільше падіння показали яйця. Про це повідомили в Держстаті.

У травні середні ціни на яйця впали на 14,6% до 28,6 гривень за десяток. При цьому молоко подешевшало на 1,9% — до 38,7 гривень за літр. Капуста подорожчала на 16,3% до 23,6 гривень за кілограм, цибуля – на 61,8% до 25,9 гривень за кілограм, буряк на 43,4% до 25,5 гривень за кілограм, морква – на 37,7% до 16,6 гривень за кілограм.

Щодо м'яса, то зафіксовано незначне збільшення ціни у травні порівняно з квітнем. Ціни на крупи фактично залишилися на тому самому рівні. Ціна на овочі, що входять до борщового набору (капуста, картопля, буряк, морква, капуста), суттєво змінилася протягом року, а через часті відключення світла надалі ціни можуть зростати через витрати на генератори для теплиць.

Ціни на сезонні овочі влітку можуть змінюватись в залежності від кількох факторів: урожайність, попит та пропозиція, логістика та постачання, а також енергетичні витрати.

Як писав AgroPolit.com, в Україні з’явився свіжий прогноз цін на полуницю. Також між Азербайджаном та Україною готують запуск поромної переправи

в