13 червня 2024, 11:00, Фінанси

Україні надали $35 млн на гуманітарне розмінування

Країни-учасниці Ukraine Recovery Conference збільшили свої зобов’язання в частині підтримки гуманітарного розмінування в Україні на понад 35 мільйонів доларів. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Сума зобов’язань країн-партнерів України сягнула понад 850 мільйонів доларів в еквіваленті. Це гроші, виділені на проєкти у сфері гуманітарного розмінування на 2022-2027 роки.

Німеччина профінансує 7 проєктів, що реалізуються спільно із партнерами в Україні. На потреби у гуманітарному розмінуванні німецький уряд виділив додаткові 20 мільйонів євро на 2024 рік. 1 млн євро піде на пілотний проєкт з комплексної допомоги постраждалим від мінно-вибухових предметів: від фізичної реабілітації до психосоціальної підтримки.

Ми цінуємо підтримку наших партнерів у сфері гуманітарного розмінування. Завдяки їхньому внеску ми маємо можливість нарощувати нашу спроможність в протимінній діяльності, зокрема навчати персонал, отримувати нове обладнання для розмінування, надавати комплексну допомогу постраждалим від мін та інших вибухонебезпечних предметів. Розмінування – це нульовий етап відновлення України та водночас внесок в безпеку українців, глобальну продовольчу безпеку світу», – заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, які пільги можуть отримати аграрії у прифронтовій зоні. Також в Україні обговорюють питання допомоги аграріям з розмінуванням на прифронтових територіях.

в