13 червня 2024, 09:52, Торгівля

Україна почала відправляти соняшникову олію через Grain from Ukraine

Україна вперше відправляє соняшникову олію в рамках гуманітарної продовольчої ініціативи Grain from Ukraine. Про це повідомляє в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

2453,26 т олії призначено для 5-х держав Африки — Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина. Відправка гуманітарного вантажу здійснюється Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP).

Цього року Україна розширила номенклатуру гуманітарних вантажів. В рамках Grain from Ukraine відправлено понад 200 тис. тонн аграрної продукції. На сьогодні до ініціативи приєдналося багато країн донорів — зокрема, Австрія, Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Швеція та Люксембург.

Найближчим часом Україна передасть на переробку Всесвітній продовольчій програмі зерно попередніх врожаїв для вироблення макаронних виробів і хліба. Ці товари будуть направлені мешканцям прифронтових територій.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Швеція, Швейцарія та Австрія оголосили про виділення на програму Grain From Ukraine через Всесвітню продовольчу програму сумарно понад 15,5 млн євро.

Як писав AgroPolit.comУкраїна експортувала 50 млн т вантажів власним зерновим коридором. Також Україна вперше направила агропродукцію до Мавританії.

 
в