13 червня 2024, 08:35, Торгівля

Німеччина допоможе Україні щомісяця експортувати 7 млн т агропродукції

Парламентський статс-секретар Міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Офелія Нік під час Конференції з відновлення України в Берліні заявила, що Німеччина докладе максимальних зусиль, щоб у 2024 році Україна могла експортувати щонайменше 7,2 млн т сільськогосподарської продукції щомісяця. Про це пише Інтерфакс-Україна.

За її словами, такого рівня експорту вже вдалося досягти завдяки європейським партнерам з початку повномасштабної війни. Німеччина продовжить підтримку ініціативи експорту зерна з України та забезпечення коридорів солідарності.

Статс-секретар зазначила, що відновлення українського агросектору надасть нові можливості для його модернізації, органічної трансформації та необхідних реформ. Це також сприятиме вступу України до Європейського Союзу.

Ми хочемо, щоб експорт зберігався на рівні не менше ніж 7,2 млн тонн щомісяця цього року. Це обсяг, досягнутий Україною зараз, під час війни, а згодом повернувся до довоєнного рівня. Німецький уряд продовжить робити все можливе, щоб підтримувати Україну у виробництві та експорті сільгосппродукції. Україна належить до європейської родини, є частиною об'єднаної вільної Європи», – наголосила Офелія Нік.

Як писав AgroPolit.comмито на зерно з рф та Білорусі в ЄС підвищать у липні. Також Україна має показали ЄС, наскільки ризикованою є робота аграріїв.

в